Apple TV 5 lansat oficial: vine cu 4K și suport pentru HDR

de: Alexandru Puiu
12 09. 2017

Apple TV 4K a fost subiectul unui număr important de zvonuri în ultimele săptămâni, iar gigantul din Cupertino a confirmat lansarea noului gadget astăzi.

În cadrul conferinței din această seară, Apple a lansat un nou Apple TV pentru amatori de iDevice-uri care doresc să-și vadă filmele pe cel mai mare ecran din casă. Apple TV nu a mai fost actualizat de câțiva ani și rămăsese în urma concurenței când vine vorba de specificații tehnice.

Cea de-a cincea generație de Apple TV este construită în jurul compatibilității cu conținut video 4K și HDR. Nu este diferită vizual de generația anterioară, dar este mult mai sprinten. Procesorul este același din ultimul iPad Pro. Intitulat A10X, respectivul SoC este de 2 ori mai sprinten decât procesorul din fosta generație de Apple TV, în timp ce procesorul grafic – GPU este de 4 ori mai rapid.

Jocurile vor arăta semnificativ mai bine datorită puterii suplimentare de procesare. Accentul se pune însă pe conținut video și pe parteneriate cu o serie importantă de furnizori de conținut. Apple a încheiat contracte cu toate studiourile de la Hollywood pentru a pune la dispoziția utilizatorilor de Apple TV cea mai mare colecție de filme 4K HDR. Prețul lor în iTunes va fi același ca în cazul filmelor Full HD, iar cei care au cumpărat filme în trecut, acelea vor fi actualizate gratuit la 4K.

Apple TV 5 va costa 180 de dolari în SUA, iar prețul în România probabil că va rămâne neschimbat, aproximativ 800 lei.